Kirppusirkus

perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

Vauvantuoksua

Tänään vihdoin saimme sukuun uuden jäsenen, kun Käly pyöräytti maailmaan komean (toki en häntä ole vielä nähnyt, mutta tietysti hän on komea) poikalapsen :`) Kyllä ihan tuli tippa linssiin kun uutisen kuulin, niin onnellinen olen heidän puolestaan *niisk* Ja toki vähän kadekin, kuten aina vauvauutisista. Juuri jollain on ollut pieni, kinainen, verinen möykky vatsan päällä tutustumassa maailmaan, raotellut varovasti silmiään, ja hamunnut ahnaasti pienellä suullaan rintaa, tehnyt sen, minkä vauvat ovat tehneet vuosituhansien ajan, sen mikä on edellytys elämän säilymiseen (tai ainekin joskus ollut). Sitä tuoksua. Sitä herkkyyttä. Miten aika voikaan pysähtyä..

Palan halusta nähdä tämän uuden tulokkaan, saada syliini (melkein) vastasyntynyt. Ja huomata, että minulla on "enää" jättiläis-vauva ;)

Lapsia kolme

L-serkku onkin ollut meillä nyt pari päivää hoidossa, kun äiti ja isi on kuopusta ollut synnyttämässä. Ja voi jee tätä menoa ja meininkiä, minkä serkukset saa aikaan :P Eilisen malttoivat kohtuu rauhallisesti leikkiä, ja nukkumaankin sain heidät ihan hyvin (tosin nukahdin siihen puuhaan itsekin), mutta tänään kun päiväunet jäi välistä on meno ollut välillä ihan vallatonta. Portaiden portti on säleinä, vessapaperirulla silputtuna yläkerran vessassa, pari lelua hajotettu, L-serkun silmä punoittaa (kun Esikoinen ampui suoraan siihen uudella vesipyssyllä), molempien vaatekerta on aivan jugurtissa, kun intoutuivat jugurttisotasille sillä välin kun hain Vauvan ulkoa nukkumasta... siinä nyt muutamia mainitakseni (onneksi on pahapaha ide, niin ei muista mitä aamupäivästä, eilisestä nyt puhumattakaan, tapahtui ;) )

Mutta kaikesta tästä huolimatta, haluni kolmanteen lapseen ei ainekaan hiipunut. Kyllä on ollut "helppoja" päiviä, kun lapsilla on seuraa toisistaan. Alan pikkuhiljaa uskoa Kotikarusellin Supermutsia siinä, että sitä helpompaa elämä on mitä enemmän on lapsia ;) Tokihan nämä kaksi päivää kolmen lapsen kanssa on olleet työntäyteisiä, yksi on kuitenkin vieras, eikä kuulu siis meidän "rutiineihin". Mutta miten he viihtyvät yhdessä (no, kukapa lapsi ei tuhotessaan puoli omaisuutta??)! Ja hiphei, pakko tunnustaa, että näköjään mitä enemmän lapsia talossa, sitä enemmän sitä ennättää tehdä. Esikoisen vauva-aikaan ennätti hädin tuskin syömään, tai käymään vessassa, suihkussa käyminen nyt oli ihan ufo ajatuskin. Kahden lapsen kanssa nämä hoituu kuin ohimennen, samoin muutama muukin puuha. Mutta kun talossa oli kolme lasta, olen tänään pessyt pyykkiä, ripustanut ne kuivumaan, leikannut ulkona pari pensasta ja haravoinut, imuroinut, luutunnut, laittanut ruokaa, kouluttanut koiraa ja jopa lukenut lehtiä ja miettinyt mitähän seuraavaksi tekisi!! :O

Varpajaiset

Mies on tietysti parasta aikaa viettämässä varpajaisia. Mitenkä idiootti keksintö moiset pippalot ovatkaan? Selvästi miesten tekosia! Mitä niin erikoista nuo miehet nyt ovat tehneet, että ansaitsevat vapaa illan, mukavan seuran ja runsaiden antimien kera? Miksi naisia, äitejä, ei juhlita? Mikseivät he saa vaihtaa vapaalle? Uskaltaisin väittää, että naiset tässä lapsenteko urakassa ovat suurimman työn tehneet (lynkatkaa pois vaan). Nih.

Mutta tunnustettakoon, kyllä minä miljoona kertaa mielummin nuuskin vauvantuoksua pienestä päästä, ja katselen tuhisevaa nyyttiä rinnalla, kun öriseviä humalaisia savuisessa kapakassa :)

Nyt minun pieni nyyttini kaipaa rinnalle. Ja vaikkei ihan vastasyntynyt enää olekaan, taidanpa hetken katsella yölampun valossa Vauvaani, kun hän ahnaasti imee itseensä elämän eliksiiriä ja nuuskuttaa tuosta päälaelta, siinä on vielä vauvantuoksua jälellä :`)