Kirppusirkus

maanantaina, toukokuuta 16, 2005

24

Irkkikaverin Satumaista sadetta blogissa oli huippu idea, oma kaksnelonen (ei siis lautaa, jolla nukuttaa pennut, vaikka sillekin olis ajoittain käyttöä, vaan se sarja ;) ). Päinvastoin kuin Satusade, minusta kyseinen sarja on ihan huippu. Ensimmäinen tuotantokausi on edelleen katosmatta, aloitin siis toisesta joka tuli viime vuonna telkusta. Katsoin sen aina Subin puolelta, ja vieläkin sama jännityksen tunne tulee kun nään tuon SubTv:n mainostauon *hrrr* Tämä kolmas kausi ei mielestäni ole yhtä hvyä kuin toinen, vaikka jokainen jakso on ollut pakko katsoa ja jännitykselle odotan taas huomista ja kaksnelosta :)
Siispä tässä meidän jännitysnäytelmä:

6:00 - 7:00 AM

Nukun makeaa unta, kunnes

6:40 kello soi. Kumpikaan lapsi ei eväänsä hetkauta. Ja minäkin vain painan torkkukytkimen päälle. Siinä sitten 10 min torkuilla jatketaan. Tulee ihan opiskeluajat mieleen, aamuluennolle kun oli meno, niin aamu alkoi tunnin torkuilla, ja monesti kyseinen luento jäi sitten välistä ;)

7:00 - 8:00 AM

7:00 Kello herättää kolmatta kertaa, mietin, että jos en veisikään Esikoista tänään leikkikouluun vaan nukuttaisi, kun kerrankin lapsetkin näyttävät nukkuvan pidempään. Painan kuitenkin vielä torkkukytkintä, enkä sammuta koko herätysoperaatiota.

7:10 Neljäs herätys, ja päätän olla reipas ja nousta ylös. Avaan rullaverhon, ja molemmat lapset hieman havahtuu, mutta jatkavat unia. Siispä vessaan ja vaatteita etsimään, ja samalla juttelen itsekseni, josko kullannuppuseni heräisivät "itsekseen" ja hyväntuulisina. Vauva herää ensin, ja pian sen jälkeen Esikoinen. Ja molemmat ovat hyvällä tuulella, Esikoinen jopa kysyy että pääseehän tänään leikkikouluun. Varmasti oli eka kerta, joten olen enemmän kuin iloinen että päätin herätä :)

7:25 Alakertaan. Esikoisen vaippa pois, ja pyllyn pesu, kalsarit ja sukat jalkaan. Itelle päivävaatteet päälle. Vauvalle vaipanvaihto-operaation aloittaminen. Esikoinen menee jo keittämään puuroa, joten perään. Esikoinen syö puuron, minä hörppäsen lasin mehua aamupalaksi, muuhun ei ole aikaa. Viimeistelen Vauvan vaipat ja vaatteet. Esikoiselle eväät ja kerhorepun pakkaus (ja tätähän ei kannata tehdä illalla valmiiksi..) Hampaiden pesut.

7:45 Ulkovaatteet päälle Vauvalle, Esikoiselle, joka onneksi päättää tänä aamuna olla reipas ja pukeutuu itse, ja itselle. Vauva autoon, Esikoinen autoon, koirat autoon. Puhelin jäi, kipitän hakemaan sen, otan samalla keittiöstä evääksi banaanin.

8:00 Starttaan auton pihasta.

8:00 - 9:00 AM

8:15 Olemme leikkikoulun pihassa. Esikoinen on todella reippaalla päällä ja suorastaan juoksee sisälle. Kenties vaihtoehto, päivä äitin ja Vauvan kanssa, kuulostaa sen verran pahalle? Vaatteet lokeroon, eväät jääkaappiin ja heipat.

8:30 Kotipihalla jälleen. Tulipa kerrankin katsottua montako kilometriä leikkikoululle on matkaa, monesti kun olen meinannut, mutta olen unohtanut katsoa trippimittaria joko koululla tai pihassa :P Matka on kuitenkin 5,7 km. Vauva nukahti hieman ennen kuin saavuimme kotiin.

8:35 Kurkkaan postilaatikkoon, hot pinkki Fuzzi Bunzini on saapunut, kivaa :) Vauva vaunuihin, ja koirien kanssa lenkille. Juuri hetkeä aikaisemmin kuuntelin radiosta säätiedotusta, sadetta koko maassa. Hmm.. missähän me sitten asutaan, vissiin siellä Venäjällä, mutta ei meillä vaan sada. Saan tehdä lenkkini kauniissa auringonpaisteessa :)

9:00 - 10:00 AM

9:10 Palaamme lenkiltä. Koirat viuhahtavat suoraan takapihalle, syömään kanankakkaa jota eilen illalla kylvettiin piha täyteen :P Menen itsekin takapihalle, en syömään kanankakkaa, jos joku niin luuli, vaan möyhentämään kukkapenkkiäni. Siis entistä sellaista. Inhosin yli kaiken tuota isoa (n. 2 x 10m) "kukkapenkkiäni", jota en ollenkaan jaksanut hoitaa, ja se siis enemmän vaikutti viidakolta kun kukkapenkiltä, joten mies käänsi sen pari kertaa ympäri. Nyt minä käyn sitä läpi ja otan suurimmat juuret pois. Puolet on käyty jo. Siihen on tarkoitus istuttaa nurmikko, näin pihakin suurenee huomattavasti :)

10:00 - 11:00 AM

10:15 Vauva herää. Nostan vaunujen selkänojaa ylös, ja Vauva punnertaa heti itsensä istumaan. Malttaa siinä vielä katsella tovin kun möyrin mullassa ja koirat pitää juoksukilpailua pitkin pihaa.

10:30 Vauva hermostuu, joten lähdemme sisälle. Sisällä leikitään, tissitellään, syön aamupalan ja irkkaan hetken.

11:00 - 12:00 AM

11:10 Posti tulee mieleeni jostain, joten käyn noukkimasta sen postilaatikosta. Avaan pakettini, Fuzzini ja huuto.netistä huutamani paita saapuvat.

11:30 Vaipabvaihto-operaatio again ja vaatteet päälle.

11:45 Olemme Vauvan kanssa taas autossa ja lähdemme ajamaan kohti leikkikoulua.

11:57 Leikkikoulun pihalla Esikoista hakemassa. Vauva nukahti autoon. Eli tarkoittaa sitä, että kun saan Esikoisen päiväunille, niin Vauva jo heräilee. Se siitä päivän omasta hetkestä :(

12:00 - 13:00 PM

12:00 Juttelen hetken leikkikoulun opettajien kanssa perjantain retkestä. Eivät ota sinne näitä pieniä ilman vanhempia, joten joudun kai sitten lähtemään mukaan Vauvan kanssa vaikkei niin huvittaskaan. Mutta onhan se kurjaa jos Esikoinen ei pääse kevätretkelle :(

12:05 Kotia kohti. Esikoisella on ollut hauska päivä, ja höpöttää koko matkan eräästä hoitajasta. Kiva että viihtyy :)

12:15 Kotona. Nostan Vauvan vaunuihin nukkumaan. Syödään Esikoisen kanssa makaronilaatikkoa. Ja Vauva herää sopivasti kun saan oman lautasen nenäni eteen. Tuossa Vauvassa on joku ihmeellinen ruokatutka...

12:45 Yläkertaan viemään Esikoista päiväunille. Laittelen pari tekstiviestiä kälylle, joka ilmoitteli kummipojan uusia mittoja, sekä kummitytön äidille sopiiko mennä illalla kylään. Saduksi haluaa Mieheltä torstaina tuliaisiksi saamaan kirjan Postimies Pate ja leija (tai jotain sinnepäin). Kirjaa ei ollakaan luettu kun vasta sata kertaa, ja minun tekisi mieli heittää sillä vesilintua. Sadun jälkeen Vauva tahtoo tissimaitoa ja vaikuttaa vielä väsyneeltä, joten

12:58 Kupsahdamme kaikki nukkumaan :)

13:00 - 14:00 PM

Nukumme

14:00 - 15:00 PM

14:35 Esikoinen herää. Vauva herää. Minä tahdon vielä nukkua. Luen tekstiviestit, viideltä sopii mennä kummitytön luo kylään. Esikoinen leikkii Vauvan kanssa, joten minä saan vielä torkkua puolisen tuntia.

15:00 - 16:00 PM

15:05 Pakko nousta ylös, jos aiomme keretä kylään.

15:10 Keitän päiväteen, jonka olin ajatellut nauttia sillä aikaa kun lapset nukkuu. Nyt jouduin jakamaan suklaakakun jämät Esikoisen kanssa :P Vauva viihtyy lattialla, ja pian Esikoinen liittyy seuraan. Kohta kuuluukin Esikoisen narinaa kun Vauva rikkoo hänen rakentamaansa ritarilinnaa. Nyt se siis alkaa! Vauva pääsee jo eteenpäin, ja hajottaa Esikoisen leikit, joka tietty nurisee siitä, ja kumauttaa Vauvaa legolla otsaan. Mutta tietenkään hän ei voi siirtyä leluineen yhtään kauemmas... *huoh* Yritän irkata hetken.

15:45 Miehen kaksosveli käy tuomassa 10 kiloa vehnäjauhoja, joita oli saanut kaverinsa vanhempien myllyltä. Riittää vehnäjauhot toviksi ;) Samalla tulee puheeksi, että hän lähtee huomenna viemään Anoppia kuntoutukseen, ensimmäinen kevätretkiapu on suljettu pois. Operaatio-vaipanvaihto sekä siistimpien kyläilyvaatteiden pukeminen.

16:00 - 17:00 PM

16:15 Olemme taas pakkautuneet autoon. Matkalla huomaan Sirkuksen mainoskylttejä, harmillisesti vain tulee kaupunkiin juuri samana iltana kun on Esikoisen ensimmäinen kevätjuhla :( Ennen kylään menoa täytyy käydä kaupasta ostamassa Esikoiselle uudet kumpparit, nuo karvavuoriset alkaa olla kuumat, eikä viime kesäiset tietenkään mahdu enää jalkaan. Otamme kokoa 27 olevat kumpparit, vaikka ne minusta aavistuksen reiluilta näyttääkin. Mutta 26 kokoon ei jää sitä suositeltua 1½ senttiä kasvuvaraa, joten otetaan isommat, jotta menee varmasti koko kesän ja syksyn. Ostetaan myös parit nimmarilahjat. Sekä tavataan minun täti, siinäpä sitä meneekin aikaa kun hänen kanssaan jään suustani kiinni :) Täti on ainekin perjantaina töissä, hänestä ei ole apua kevätretkelle. Nostan rahaa. Paketoin lahjat.

17:00 - 18:00 PM

17:10 Olemme kummitytön luona. Siellä onkin isot juhlat, eikä minulle kerrottu mitään :/ Noh, lahja on, ja siistit vaatteet lapsillä päällä, joten mikä jottei, sekaan vaan. Esikoinen päättää ettei haluakaan sinne, ujostelee vähän suuria lapsilaumoja. Mutta tulee kuitenkin sisällä, ja hetken päästä viuhtoo jo muiden mukana. Tytöt ovat jo vanhempia, mutta onneksi Esikoisellekin on kaveri perheen pojasta, muutamaa kuukautta Esikoista vanhempi.

18:00-19:00 PM

Kylässä. Kutsuilla on yksi todella ärsyttävä tyttö. Miten jotkut lapset osaakin olla niin raivostuttavia. Hölöttää koko ajan jotain, haukkuu tarjottavia, mollaa milloin mitäkin (ei kuitenkaan onneksi ketään ihmisiä), heiluu kahvipöydässä koko ajan. Kysyi varmasti sata kertaa mikä Vauvan nimi on, ja kun vastasin niin joko kysyi miksi tai sitten haukkui nimeä. Kerrassaan sellainen raivostuttava lapsi. Onneksi en joutunut olemaan hänen kanssaan samassa tilassa kahta tuntia pidempään :) Kaikki 5-7v tytöt tahtoi Vauvaa syliin, ja heti kun laskin lattialle oli joku jo sitä nostamassa. Siinä vaiheessa into laantui, kun Vauva puklasi megapuklut erään tytön syliin :))

19:00 - 20:00 PM

19:05 Meinataan lähteä kotiin, mutta kummitytön äiti pyytää jäämään vielä hetkeksi. Ennätettäs vähän jutella, kun viimeisetkin lapsivieraat teki juuri lähtöä. Jäämme siis.

19:30 Vauva alkaa hermostua, tissitän ties kuinka monetta kertaa, joten päätämme lähteä kotiin. Vaatteet päälle, ja Esikoinen tietysti kirmaa vielä pihalle leikkimään, ja kastelee kenkänsä :P

20:00 - 21:00 PM

20:00 Olemme jälleen kotona, eikä Vauvakaan ihme kyllä nukahtanut autoon. Esikoiselle iltapalaa, Vauvalle yövaippa ja yöpuku, Esikoisen hampaiden pesu. Hampaiden pesu on taas yhtä taistelua, tahtoo pestä itse, ja kun saa hammasharjan niin leikkii vain. Ja Vauva nauraa käkättää, josta Esikoinen tietty villiintyy lisää *grrr* Lopulta minulta palaa hihat, ja hampaat pestään huudon säestämänä.

20:30 Vihdoin yläkertaan, ja Esikoinen saa raivarin kun menen edeltä yläkertaan enkä suostu tulemaan enää alakertaan, jotta kisataan kumpi on ensin. Alkaa ylipäätään raivostuttaa tuo jatkuva kisaaminen, joka asiasta! Mies sen sille opetti, kukapas muu. Ja tokihan Esikoisen pitää antaa aina voittaa, auta armias sitä raivaria jos joku muu voittaa :/ Huono homma. Niin, kisattu ei tänä iltana, joten parkua.

20:40 Iltasaduksi vaihtelua ja Teemu leipoo tällä kertaa. Vauva känkkää koko iltasadun ajan. Kun satu on luettu jään Esikoisen viereen, hänellä on ikävä isiä. Mies on työreissussa eikä tietoa millon palaa. Esikoinen kovasti kyllä yritti, kaksi pientä sormea pystyssä selitti, että vielä kaksi yötä ja sitten isi tulee kotiin. Ei vaan vielä silloin tule :`(

21:00 - 22:00 PM

21:05 Totean mahdottomaksi saada Esikoisen ja Vauvan nukkumaan, joten lähden Vauvan kanssa alakertaan. Esikoinen tahtoo välttämättä alakerrasta unilelun, lupaan ja käy hakemassa Maisan. Olen ihan varma, että tappelu siitä syntyy että hänet saa takaisin yläkertaan, mutta niinpä minut taas yllätetään. Menee kiltisti yläkertaan ja rupeaa nukkumaan :O

21:20 Vauvakin vihdoin nukahtaa. Menen koneelle, mutta irkki ei toimi. Siitä tuleekin mieleeni, jotta minunhan piti käydä suihkussa, siispä sinne. Iltateen keitto, ja teen kaveriksi kaurakeksejä ja Pågenin pikkupullia *nam*

21:48 Koneelle, irkkikin toimii :) Ja tämän blogin kirjoittaminen.

22:00 - 23:00 PM

Blogin kirjoittaminen kestää ja kestää, Vauva heräilee vähän väliä, tahtoisi nukkua vain tissi suussa ja irkatakin täytyy välillä. Päätin aamulla, että joka ilta poistun koneelta viimeistään yhdeltätoista, että ennättäisin ajoissa nukkumaan eikä aamuisin olisi niin vaikea herätä. Eipä onnistunut ainekaan tänään, mut jos ton alottas sitten vaikka huomenna, tai ensi viikolla... ;D